fbpx

Hakkımda

Recep Önder

Hoş geldin, ben Recep Önder.

 Bu sayfada, sana kendi hikayemi anlatmak istiyorum. Yaşantımın, eğitimimin ve deneyimlerimin izlerini seninle paylaşacağım. Hakkımda merak edebileceğini düşündüğüm tüm detayları, içtenlikle ve dürüstçe paylaşacağım.

Eğitim 

Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Özellikle pazarlama alanında aldığım eğitimler, kariyerim boyunca bana büyük fayda sağladı.

Üniversite eğitimi sırasında çalışmak zorunda olduğum için çeşitli alanlarda deneyimler kazandım. Anketörlükten canlı sahne gitaristliğine, seyyar kitap satıcılığından garsonluğa kadar farklı işlerde çalıştım.

Mezun olduktan sonra hobi olarak başladığım ses kayıt teknisyenliğini profesyonel olarak yapmaya karar verdim. 1,5 yıl boyunca İstanbul Kadıköy’de bir müzik stüdyosunu işlettim. Bu prova ve kayıt stüdyosunda bir işletmenin nasıl yönetileceğini öğrendim ve birçok demo albüm kaydı yapma şansım oldu. Özellikle, çoğu insanın dinlemek için para ödediği sanatçıların konser öncesi provalarını canlı izlemek, benim için tarif edilemez bir keyifti.

Kurumsal Hayat

 Askerlik görevimin ardından, global bir firmada çalışma fırsatı buldum. Bu süreçte, Şişli’deki bir plaza katında “Kurumsal İş Hayatı”nı yakından tanıma şansım oldu. Uluslararası bir şirketin iç ve dış paydaşlarıyla iş süreçlerini nasıl yönettiğini öğrenmek, bana inanılmaz derecede değerli bilgiler kattı.

Sonrasında hayatıma evlilik girdi. Eşimin finans sektöründe çalışması nedeniyle, kariyer yolculuğumu mali müşavirlik alanında sürdürme kararı aldık. Bu süreçte, mali müşavirlik stajımı tamamladım. (Her ne kadar yeterlilik sınavlarımın 5 tanesi kalmış olsa da, yarı mali müşavir sayılabilirim)

Bu noktaya kadar olan tüm deneyimler, beni hem kişisel hem de profesyonel anlamda olgunlaştırdı, geliştirdi ve pek çok önemli değer kattı. Ancak, asıl hikayem, ilk web sitemi kurma girişimimle birlikte başladı.

Kendimi bildim bileli okumayı ve yazmayı çok sevdim. Kişisel deneme yazılarımı insanlarla paylaşmak amacıyla başlattığım web sitesi projesi, hayatımın dönüm noktası oldu. Kelimenin tam anlamıyla “Benim Hikayem” işte bu süreçle birlikte başladı diyebilirim.

Öğrenme Serüveni 

Ücretsiz blog siteleriyle başladığım dijital yolculuğum, kısa bir araştırmanın ardından kendi web sitemi oluşturma aşamasına geldi. Çocukluğumdan beri içimde var olan merak duygusu, bu süreci kendi başıma yürütme kararı almama sebep oldu. WordPress gibi hazır altyapıları kullanarak bir web sitesi nasıl yapılır, araştırmaya başladım.

Zamanla; HTML, CSS, JavaScript, veri tabanları ve tasarım programları gibi konularda derinleşerek, kendimi bambaşka bir dünyanın içinde buldum. Yaklaşık 12 ay süren bu süreç sonunda, temel ihtiyaçlarımı karşılayan bir web sitem vardı ve tüm aşamaları tek başıma gerçekleştirmiştim. Ancak, tam burada, bir soruyla karşılaştım: “Bu web sitesine neden kimse gelmiyor?”

Bu sorudan sonra dijital pazarlama ile tanıştım. Yaklaşık 2 yıl boyunca, iş dışındaki neredeyse tüm vaktimi bu alana ayırdım. (Beni tanıyanlar, gençlik yıllarımdan bu yana günde ortalama 4-5 saat uyuduğumu bilir) Sayısız online ve fiziksel eğitim, saatler süren İngilizce eğitim videoları, yüzlerce satır kod denemesi, tasarımlar ve içerikler, farklı Google Ads kampanyaları ve Facebook-Instagram reklam süreçleriyle geçen uzun bir dönem yaşadım. Ciddi bir emek, eğitim masrafı, uykusuz günler ve pek çok başarısızlıkla karşılaştım.

212 Dijital

 2016’dan itibaren edindiğim deneyimlerle, ilk olarak kendi web sitelerimi yayına aldım. Ardından, referanslar aracılığıyla yakın çevremdeki işletmelere dijital pazarlama hizmetleri sunmaya başladım. Çoğu zaman bu işleri cebimden karşılayarak yaptım ve neredeyse hiç para kazanmadım. Ancak, bu süreçte beni en çok mutlu eden şey, hemen hemen tüm projelerimin başarıya ulaşmasıydı.

Ücretsiz hizmet verdiğim kişiler ve işletmeler, sürece devam etmem için bana bir aylık ödemeye başladılar. Bu dönemde, köklü bir yazılım ve tasarım firmasına dijital pazarlama hizmetleri için remote destek verdim. Zamanla talepler arttı ve ben freelance olarak gelen taleplere yetişememeye başladım. Sonunda, 2020’nin sonlarında işyerimden istifa ederek, dijital pazarlama alanında tamamen bağımsız olarak çalışmaya karar verdim.

O günden bu yana, kendi firmamda hem kurumsal hem de kişisel markalara dijital pazarlama hizmetleri sunmaktayım. Kurucu ortağı olduğum 212 Dijital Pazarlama Ajansı SEO – Arama Motoru Optimizasyonu, Google Ads, Sosyal Medya Reklamcılığı ile Web Tasarım ve Yazılım alanlarında hizmet vermektedir.

Dijital Pazarlama Eğitimleri

Zaman içinde gelen taleplere istinaden birebir ve uygulamalı eğimler vermeye başladım. Bunun için de ilk olarak receponder.com projesini hayata geçirdim. Geri dönüşler gerçekten beni çok mutlu etti. Fayda sağladığımı görmek de motive olmalı sağladı fakat zaman karşıma bir duvar gibi dikildi çünkü talepleri karşılayamamaya başladım.

İşte tam bu noktada bir arkadaşımın önerisi ile çok daha fazla işletmeye, girişimciye, bu sektörde yer almak isteyen kişiye yardımcı olabilmek adına video eğitim platformu olan “Recep Önder Akademi”yi kurma kararı aldım.

Akademide profesyonel olarak dijital pazarlama alanında çalışmak ya da işletmesinin dijital pazarlama süreçlerini yürütmek isteyen kişilere yönelik eğitimlerim de bulunmakta. Günden güne de büyüyen bir aile olacağından hiç şüphem yok.

Not 1: Aylık belirlenen kontenjan dahilinde, şehit çocuklarımıza tüm eğitimlerim ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu imkandan yararlanmak isteyenler, iletişim sayfamdan veya irtibat bilgilerimden bana ulaşabilirler.

Not 2: Toplumsal fayda sağlayan ve Türkiye Cumhuriyeti kurucu değerlerine sahip derneklere, vakıflara, okullara, üniversitelere vs. ücretsiz eğitimler verilmektedir. Detaylar için irtibat bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler 

Son olarak, öncelikle beni bugünlere kadar yetiştirip büyüten sevgili annem ve babama, verdiğim her kararın arkasında durup bana destek olan biricik eşime, yaşama amacıma varlığı ile katkıda bulunan yavru aslanım Umut’a şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle birlikte bu yolculukta yer almak harika bir şey!

The Pursuıt of Happyness

"Bir daha kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söyler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma! Git ve al! O kadar!"